Nieuwe pont voor Nessersluis

De veerpont van Nessersluis in 2013
De veerpont van Nessersluis in 2013 © RTV Utrecht
WAVERVEEN - Er komt een nieuwe veerpont bij Nessersluis, een buurtschap aan de Amstel bij Waverveen. Dat heeft de gemeenteraad van De Ronde Venen besloten. De raad stemde unaniem voor de koop van een nieuwe pont. Die kost waarschijnlijk zo'n 650-duizend euro.
De pont wordt veel gebruikt door schoolkinderen die de Amstel over moeten om richting Uithoorn te gaan. Ook veel toeristen maken er gebruik van. Daarnaast is het de enige pont in de buurt waarmee je met de auto over kan varen. Maar de huidige pont is aan vervanging toe; deze maakt namelijk veel lawaai en is versleten.

SLEPEN MET JERRYCANS DIESEL

De nieuwe veerpont wordt elektrisch en daarmee milieuvriendelijk en goedkoper. "Nu staat een diesel stationair te draaien. En als je elektrisch vaart en aan de kant ligt, dan gebruik je dus geen energie meer. Ik denk dat dat een stuk voordeliger is", vertelt pontbaas Jan van Schaik, die bijna dagelijks op de pont vaart. "Nu moet ik slepen met jerrycans diesel en dat heb je dan sowieso niet meer. Het is veel schoner en je hebt veel minder vervuiling."
Er zal nu een aanbesteding volgen om te bepalen wie de nieuwe pont mag gaan bouwen. De gemeente hoopt dat de elektrische veerpont eind volgend jaar de Amstel overvaart.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.