Drank- en drugsrijders betrapt bij controles in provincie

© Peters Hotnews
UTRECHT/DE RONDE VENEN - De politie heeft op verschillende plaatsen in de regio verkeerscontroles uitgevoerd. In Utrecht en De Ronde Venen werden bestuurders gecontroleerd. Daarbij werden meerdere boetes uitgedeeld en ook werden er mensen aangehouden.
In Utrecht stond de politie samen met de Belastingdienst, Douane en de Marechaussee te controleren op de Thorbeckelaan, Koningsweg, Haarrijn en de Nijverheidskade. In totaal werden zo'n 300 auto's, brommers en fietsers gecontroleerd. In totaal werden er 117 bekeuringen uitgeschreven.
Zo kregen meerdere automobilisten een bekeuring voor niet-handsfree bellen, rijden zonder rijbewijs en rijden op het fietspad. Dertig fietsers reden zonder licht en hebben daar een boete voor gekregen. Zeventien voertuigen voldeden niet aan de wettelijke eisen en acht personen hadden nog een schuld openstaan bij de Belastingdienst.
Negen mensen zijn aangehouden in Utrecht, één van hen had een grote hoeveelheid harddrugs op zak. Anderen waren onder invloed van drank of drugs en iemand moest nog DNA afstaan vanwege een ander delict.
In de gemeente De Ronde Venen werden meer dan 350 automobilisten van de weg gehaald voor een blaastest. Drie bestuurders hadden te veel gedronken, twee anderen waren onder invloed van drugs.
Eén bestuurder negeerde een stopteken van de politie. De man kreeg een bekeuring, net als twee automobilisten die reden zonder rijbewijs. Daarnaast reed iemand in een voertuig dat niet verzekerd was, ook deze bestuurder kan een boete verwachten. Veertien bekeuringen zijn uitgeschreven voor onder meer het rijden zonder gordel.
De zogenoemde pop-up controle begon langs de N201 bij Mijdrecht. Daarna verkasten de agenten naar Vinkeveen, Mijdrecht en Abcoude.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.