Politie vist Fransman met wapen en stapels geld uit Vinkeveense Plassen

© Petershotnews
VINKEVEEN - Een 29-jarige Fransman is vanmiddag op de vlucht voor de politie in de Vinkeveense Plassen gesprongen. Hij weigerde vervolgens het water uit te komen. Met behulp van een boot is hij naar de kant gebracht. Hij bleek duizenden euro's, een wapen en drugs bij zich te hebben.
De politie was getipt over de man door bestuurders op de A2. Zij zagen een zwaar beschadigd bestelbusje rijden en vonden dat verdacht. Bij Vinkeveen nam de bestuurder vervolgens de afslag.
Agenten troffen het busje leeg aan op de carpoolplaats bij Vinkeveen en zagen iets verderop een man die op de vlucht leek en de N201 overstak. Toen de man de agenten zag, sprong hij ter hoogte van de Demmerikse Sluis het water in.
De agenten zeiden hem dat hij uit het water moest komen, maar dat weigerde de man. Met behulp van toezichthouders en de brandweer is hij uiteindelijk naar de kant gebracht. Daar is hij uit het water gehaald en aangehouden.
De Fransman bleek inderdaad de bestuurder van het beschadigde bestelbusje: hij had de autosleutel bij zich. Bij het legen van zijn zakken, bleek hij ook stapels bankbiljetten, een wapen en drugs bij zich te hebben. Hij kon niet verklaren hoe hij daar aan kwam. De man is aangehouden voor witwassen.
De man had stapels geldbiljetten bij zich
De man had stapels geldbiljetten bij zich © Petershotnews

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.