Nieuwe burgemeester kijkt zijn ogen uit tijdens carnaval Werkhoven

© RTV Utrecht
WERKHOVEN - Een kleine week na het praalwagenongeluk bij 't Goy was vandaag de carnavalsoptocht in Werkhoven. Morgen is Bunnik aan de beurt.
"Ken je nou alle verenigingen hier?", vraagt burgemeester Ruud van Bennekom van de gemeente Bunnik aan Hans van Lunsen, voorzitter van carnavalsvereniging De Vergeten Hoek. Hij kent ze zeker, want Hans organiseert al jaren het carnaval in Werkhoven, waar verenigingen uit de hele regio aan meedoen.
Vandaag laat hij de nieuwe burgemeester De Vergeten Hoek zien, de naam van Werkhoven tijdens carnaval. Samen lopen ze langs de praalwagens richting de feestlocatie, waar tot in de vroege uurtjes wordt gehost en gesjanst. Langs het parcours staan rijen inwoners. Dreunende bassen van carnavalskrakers nemen bezit van het dorp. "Ik heb deze cd's thuis niet, maar hier geniet ik er wel van", zegt Van Bennekom.
Carnaval in Werkhoven
Carnaval in Werkhoven © RTV Utrecht

VEILIGHEID

Dit jaar zijn er aangescherpte veiligheidsvoorschriften, waarbij de verenigingen eigenlijk de verantwoordelijk hebben, zegt de nieuwe burgemeester van Bunnik. "Bijvoorbeeld met het schenken van alcohol. Jongeren moeten echt een bandje om als ze aan de bar komen. En ook op de wagens waar kinderen staan, mag geen alcohol worden gedronken. Verenigingen moeten de regels dus ook echt zelf omarmen."
De ogen zijn ook gericht op de praalwagens. Na de optocht in Schalkwijk raakten vorig weekend meerdere carnavalsvierders gewond door een val uit een aanhanger van een tractor. De voertuigeisen en voorwaarden voor deelname aan de optocht in Werkhoven zijn uitgebreid beschreven op de site van De Vergeten Hoek.
Nieuwe burgemeester Bunnik viert zijn eerste carnaval in Werkhoven

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.