Gekkenhuis bij Intertoys: computerstoring en woedende klanten

© ANP
UTRECHT - Het was zaterdag razend druk bij de failliete speelgoedketen Intertoys.
Door een computerstoring lag het systeem plat en konden klanten hun cadeaubonnen niet of pas na lang wachten inleveren. In sommige winkels leidden de lange rijen tot agressie. Klanten zouden personeel hebben uitgescholden en bespuugd. In Amstelveen en Wezep werden de vestigingen gesloten om veiligheidsredenen. De storing, die veroorzaakt zou zijn door een DDoS-aanval, was na enige uren verholpen.
Of er ook in de provincie Utrecht sprake is geweest van agressie is niet bekend. De drukte was wel groot in sommige filialen, zoals in winkelcentrum Overvecht. Deze vestiging is volgens het AD ook even dicht geweest vanwege de lange rijen.
Intertoys heeft het faillissement aangevraagd vanwege de hevige concurrentie van webwinkels. De franchise-ondernemingen vallen niet automatisch onder het faillissement en kunnen eventueel onder andere namen verder.
De Intertoys-winkels en de webshop blijven voorlopig open op verzoek van de curatoren. In een gebaar naar de klanten beloofde de speelgoedwinkelketen dat cadeaubonnen nog tot en met morgen ingewisseld konden worden. Het bedrijf is daartoe niet verplicht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.