RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht doet zichzelf tekort tegen Excelsior

1/7
UTRECHT - FC Utrecht heeft in de eigen Galgenwaard niet weten te winnen van Excelsior. Het werd 0-0. Voor de ploeg van trainer Dick Advocaat, die op basis van de tweede helft een overwinning verdiende, was het al de vierde opeenvolgende thuiswedstrijd die geen zege opleverde.

FC Utrecht - Excelsior met RenÚ van den Berg, Pieter van Schaick en Gert Kruys.


Willem Janssen: "Je kan niet zeggen dat we er niet alles aan hebben gedaan."


Met name na rust kreeg de thuisploeg een aantal goede kansen om de score te openen. Sander van de Streek raakte met een schot van afstand de binnenkant van de paal. Vlak voor tijd leek Van de Streek zijn ploeg alsnog op voorsprong te zetten, maar de bal belandde door de uitblinkende keeper Alessandro Damen wederom op de paal. FC Utrecht kwam tot 24 doelpogingen en dat is het hoogste aantal voor de Utrechters in de eredivisie sinds september 2017.

 Nieuwegeiner Alessandro Damen was de held bij Excelsior. Nieuwegeiner Alessandro Damen was de held bij Excelsior. | Foto: Orange Pictures

Alessandro Damen: "Succes in de Galgenwaard in het shirt van de verkeerde club"


Op 9 december won FC Utrecht voor het laatst in eigen stadion (3-1 tegen Heracles). Sindsdien werd er verloren van Ajax (1-3) en Willem II (0-1) en gelijkgespeeld tegen PSV (2-2). Excelsior had de laatste vier uitwedstrijden verloren en daarin liefst vijftien treffers ge´ncasseerd.

Othmane Boussaid: "We speelden heel goed, maar we maakten de kansen niet af"


Advocaat begon met Jean-Christophe Bahebeck in de spits. De Fransman werd na ruim een uur vervangen door Nick Venema. Een klein kwartier voor tijd kwam ook Michiel Kramer nog in de ploeg.

Dick Advocaat: "Compliment voor de keeper van Excelsior"


Voor Advocaat was hij zijn 334e eredivisiewedstrijd als coach en daarmee evenaarde hij Louis van Gaal. FC Utrecht staat zevende in de eredivisie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -