RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Woning appartementencomplex afgezet, mogelijk asbest vrij na kleine brand

1/2
AMERSFOORT - Bij een brand in een appartementencomplex aan de Rietzangerstraat in Amersfoort hebben vannacht meerdere mensen ademhalingsproblemengekregen door ingeademde rook. En van de woningen is afgezet, omdater mogelijk asbest is vrijgekomen.

"De brand ontstond in een leidingkoker", vertelt een woordvoerder van de brandweer. "In eerste instantie leek het door n brandweerauto geblust te kunnen worden, maar de brand bleek te zijn doorgeslagen naar bovengelegen woningen."

De brandweer heeft dewoningen overgedragen aan Stichting Salvage. "Vanochtend zag n van de medewerkers dat er toch nog rookverschijnselen in de koker waren. Daarom hebben we vanochtend nog nageblust."

En van de woningen is momenteel niet bewoonbaar, omdat er mogelijk asbest is vrijgekomen. Stichting Salvage doet daar verder onderzoek naar.

 De brandweer heeft vanochtend nog extra geblust, omdat er nog rookverschijnselen in de leidingkoker te zien waren. De brandweer heeft vanochtend nog extra geblust, omdat er nog rookverschijnselen in de leidingkoker te zien waren. | Foto: Keistadnieuws


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht