Zonnig Utrecht toeristentrekker in krokusvakantie: natuur, cultuur en carnaval

© Pixabay
PROVINCIE UTRECHT - Wie snakte naar zon en buiten zijn, wordt deze krokusvakantie verwend. De start van het toerismeseizoen is eigenlijk met Pasen, maar door het mooie weer komen nu al heel veel mensen wandelen en fietsen op de Utrechtse Heuvelrug of in het Groene Hart. Maar is er nog meer te doen in Midden-Nederland.
"Utrecht ligt natuurlijk heel erg centraal. We zijn echt een dagbestemming geworden. Dat zie je met name in de vakanties. We hebben ook wat meer aanbod vergeleken met andere provincies", vertelt Michiel van der Schaaf, directeur van het Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug & Vallei.
De terrasjes, winkels, buitenplaatsen en dierentuinen in onze regio zijn populair, maar ook cultuurliefhebbers kunnen terecht in Midden-Nederland. In het Nationaal Militair Museum in Soesterberg is de historische expositie 'Als de Russen komen' te bezichtigen en zowel Utrecht als Amersfoort doen mee aan het Rembrandtjaar.
Daarbij is in het Centraal Museum de tentoonstelling 'Utrecht, Caravaggio en Europa'  te zien. Ook trekken het Spoorwegmuseum, Kasteel de Haar en Speelklokmuseum  traditioneel veel publiek in de vakanties. "Mensen die liever naar buiten gaan, kunnen bijvoorbeeld terecht in het Waterliniemuseum bij Fort Vechten. Verder is het deze week ook nog carnaval in bijvoorbeeld de Kromme Rijnstreek en IJsselstein."
Beluister hieronder het interview op Radio M Utrecht met toerisme-expert Michiel van der Schaaf.
Topdrukte in krokusvakantie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.