Zorginstelling Lyvore stelt onderzoek in naar melding van mishandeling

© Pixabay
AMERSFOORT - Zorginstelling Lyvore in Amersfoort stelt een onderzoek in naar een melding van mishandeling van een bewoner door een verzorger. Dat zegt de directeur van de zorginstelling, Emma Beaujon. Volgens de zoon van het vermeende slachtoffer is zijn vader, die aan spierdystrofie lijdt en nog maar 50 kilo weegt, twee keer geslagen door een verpleger.
Directeur Emma Beajon beaamt dat een cliënt een beschuldiging heeft geuit. Hoewel de directie de beschuldiging serieus neemt, zeggen zij de verzorger als betrokken en betrouwbaar te kennen. "Op dit moment heb ik geen enkele aanwijzing dat het werkelijk intentioneel mishandeling is geweest. Het gaat om een medewerker die wij goed kennen en die altijd tevreden klanten heeft. We hebben nooit een incident met hem gehad", vertelt Beaujon.
De directie benadrukt dan ook dat zij geen enkele aanwijzing heeft dat er daadwerkelijk een mishandeling heeft plaatsgevonden. Toch neemt de zorginstelling de situatie uiterst serieus: "De meneer heeft blijkbaar pijn ervaren en heeft vragen over of dat opzettelijk is toegebracht. Dat is niet bewezen en niet onderbouwd. Natuurlijk als er zo'n beschuldiging is, onderzoeken we dat", aldus Beaujon.

ZOON VAN SLACHTOFFER: 'SCHANDALIG'

De zoon van het slachtoffer reageert tegen RTV Utrecht getergd op de uitlatingen van Beaujon: "Dat zij namens mijn vader spreekt, en dat hij vragen zou hebben over of het opzettelijk is toegebracht, is echt schandalig. Mijn vader heeft geen vragen over of die pijn opzettelijk is toegebracht: hij weet het wel zeker."
Volgens de zoon lag zijn vader in bed en is met Lyvore afgesproken dat het raam 's avonds dicht blijft omdat zijn vader het anders koud heeft. Dit omdat de man lijdt aan spierdystrofie en nog maar 50 kilo weegt. De verpleger zou het raam 's avonds toch open hebben gezet en wilde dit niet dicht doen. Toen de vader vervolgens om hulp schreeuwde, is hij volgens de zoon geslagen.

ONDER DE PET

De zoon zegt dat zijn vader het incident de volgende dag heeft gemeld bij een andere verpleger. Lyvore zou dit onder de pet hebben gehouden. Pas toen de zoon zich ermee bemoeide, is het balletje gaan rollen: "Wij hebben aangifte gedaan van mishandeling bij de politie."

GEMARTELD

De zoon zegt dat zijn vader sinds het incident pijn aan zijn arm heeft en er ook geestelijk slecht aan toe is: "Mijn vader is in Irak gemarteld. Dat komt nu weer boven."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.