Nieuwe boodschappendienst in Zeist brengt verse producten aan huis

© VersTaxi
ZEIST - Zeist is vanaf vandaag een boodschappendienst rijker. 'Verstaxi' brengt producten van onder andere de lokale slager, bakker en kaasboer tot aan de voordeur.
De lokale bezorgdienst moet de strijd aangaan met bedrijven als Picnic, Albert Heijn en Jumbo die nu al supermarktproducten thuisbezorgen. Het idee komt van slager Dick van Dolder uit Zeist, maar meerdere ondernemers doen mee.
Het moet juist een verrijking zijn voor de klant
Dick van Dolder
Van Dolder merkte dat consumenten steeds vaker spullen online kopen. "Daar moet je in mee. Of je staat stil en gaat achteruit, of je gaat mee met alles en daarom zijn we dit gaan doen", legt hij uit. Via de website kunnen consumenten straks producten kopen. Het is daarbij niet de bedoeling om mensen de winkels uit te jagen. "Het moet juist een verrijking zijn voor de klant. Als zij tot 19.00 uur 's avonds moeten werken en thuiskomen, moet het eten ook bezorgd kunnen worden."

ENTHOUSIAST

Kitty Koelemeijer, hoogleraar Marketing op Nyenrode Business Universiteit in Breukelen is enthousiast over de Zeistse verstaxi. "Het is een stap in de goede richting, want je biedt een extra service en je maakt het makkelijk voor ze om dingen bij je te kopen. Het wordt bezorgd en dan van meerdere winkels tegelijk. Het is een enorme stap in de goede richting."
Koelemeijer denkt dat dit de toekomst is voor de zelfstandige winkelier. "Sowieso moeten retailers veel meer samenwerken en denken in termen van een platform waar consumenten makkelijk toegang tot kunnen krijgen."
De eerste klanten voor de verstaxi kunnen zich nu al aanmelden. Dick hoopt morgen de eerste producten te kunnen leveren. Aan enthousiasme in ieder geval geen gebrek. "Onze slagerij bestaat al 115 jaar en is van vader op zoon gegaan. Ik ben de vijfde generatie en van het ondernemen, dus ik vind het leuk om door te blijven denken en innovatief te blijven. Ik denk dat dit innovatief is", besluit Van Dolder.
Vanmiddag gaat de site van verstaxi online en gaat de zaak van start.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.