Bewoner Amersfoortse probleemflat bedreigt buurman met zwaard

Het appartementencomplex aan de Paladijnenweg in Amersfoort
Het appartementencomplex aan de Paladijnenweg in Amersfoort © Dennis van Ommeren
AMERSFOORT - De problemen in een appartementencomplex aan de Paladijnenweg in Amersfoort hebben een nieuw dieptepunt bereikt. Een bewoner sloeg vannacht zijn buurman in elkaar en bedreigde hem daarna met een zwaard. De politie bevestigt dit verhaal en laat weten dat de man is aangehouden.
Het incident van vannacht staat niet op zichzelf. Volgens bewoners zorgen verwarde buren al jaren voor problemen. Een politiewoordvoerder laat desgevraagd weten dat ze regelmatig meldingen krijgen vanuit het complex aan de Paladijnenweg.
Twee weken geleden nog vertelden sommige bewoners aan RTV Utrecht dat ze gaan verhuizen omdat ze de situatie niet langer aan kunnen. Ze zeggen dat woningcorporatie Portaal en de gemeente Amersfoort te weinig voor hen doen. 

KLAPPEN

Het gaat vannacht mis als één van de bewoners zijn vuilnis aan de straat wil zetten. "Ik kwam thuis na mijn avonddienst", vertelt het slachtoffer. "Ik liep naar buiten, maar werd daar klemgereden door een andere bewoner van de flat. Ik vroeg aan hem of hij door wilde rijden. Bij de centrale ingang van het complex kreeg ik twee klappen. Ik vermoed met een boksbeugel, of met handschoen met van die harde dingen erop."
Het slachtoffer.
Het slachtoffer. © RTV Utrecht

ZWAARD

De man vertelt dat hij even helemaal van de kaart was en even niet meer wist waar hij naar toe moest. "Maar opeens stond hij voor me met een zwaard! Hij riep: 'ik maak je dood!'. Ik ben gelijk gaan rennen. De politie was er gelukkig snel. Die heeft hem met zijn zwaard opgepakt. Ik ga vandaag naar het politiebureau om aangifte te doen."   
Hij riep: 'Ik maak je dood!'
Bewoner Paladijnenweg

ZORGEN

Dit nieuwe incident zorgt er volgens de bewoners voor dat het gevoel van veiligheid nu écht weg is. "Iedereen is ontzettend bang", zegt één van hen. Volgens de bewoners worden ze niet serieus genomen door woningcorporatie Portaal en de gemeente Amersfoort. Ze stellen dat er niets gedaan wordt om hen te helpen en dat ze aan hun lot worden overgelaten.  
Portaal en gemeente lieten in een eerdere reactie weten dat ze op de hoogte zijn van de problemen en dat ze achter de schermen 'fors inzetten' op de adressen die overlast veroorzaken. Beide ontkennen met klem dat ze helemaal niets doen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.