RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Voorwaardelijke jeugddetentie voor kopschoppen tijdens Gildefeesten Soest

SOEST - Een man die in 2017 tijdens de Gildefeesten in Soest een andere bezoeker tegen zijn hoofd heeft getrapt, heeft ťťn maand voorwaardelijke†jeugddetentie en een werkstraf van 140 uur gekregen. De man was toen het gebeurde 18 jaar oud.

Een nu 20-jarige medeverdachte krijgt een werkstraf opgelegd van 120 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk. Volgens de rechtbank Midden-Nederland gingen ze de bezoeker zonder noemenswaardige reden te lijf. De verdachte heeft als aanleiding gegeven dat het 20-jarioge slachtoffer ''iets gezegd had wat hem irriteerde.''

De man werd buiten bewustzijn naar de EHBO-tent op het festivalterrein gebracht en moest daarna per ambulance naar het ziekenhuis. Volgens de rechter heeft de hoofdverdachte zich schuldig gemaakt aan poging tot doodslag. Het is algemeen bekend dat als je iemand tegen het hoofd trapt, die persoon het risico loopt er het leven bij te laten, zegt de rechter.

De medeverdachte heeft alleen geslagen en krijgt daarom een iets lichtere straf. De Reclassering had geadviseerd om het jeugdstrafrecht toe te passen. Meegewogen is dat de verdachten het slachtoffer hebben ontmoet en hun excuses hebben gemaakt, en dat het slachtoffer die aanvaard heeft.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht