Politie rolt bende cybercriminelen op in hotelkamer in Soest

© Pixabay
SOEST - De politie heeft afgelopen weekend vier verdachten van phishing en witwassen aangehouden. De bende opereerde vanuit een hotelkamer in Soest en heeft in totaal naar schatting een kwart miljoen euro buitgemaakt door klanten van verschillende Nederlandse banken op te lichten.
De vier hielden er verschillende methoden op na. Zo stuurden ze mailtjes waarmee ze inloggegevens voor mobiel bankieren probeerden te achterhalen en deden ze zich aan de telefoon voor als bankmedewerkers. Ze 'waarschuwden' klanten dan dat er verdachte transacties waren geweest op hun rekening en vroegen ze dan geld over te maken naar een zogenaamd veilige rekening.
Gespecialiseerde agenten van de politie Midden-Nederland zaten sinds september achter de cybercriminelen aan, in samenwerking met andere politieafdelingen en de betrokken banken. Zondag vielen ze de hotelkamer in Soest binnen en hielden daar twee mannen van 21 jaar uit Hilversum op heterdaad aan. Op andere locaties werden later een 24-jarige vrouw uit Hilversum en een 29-jarige man uit Veendam gearresteerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.