Doorrijder dodelijk ongeluk Renswoude zat in oude groene Opel Astra

Wie in de omgeving van Renswoude heeft of had zo'n soortgelijke auto?
Wie in de omgeving van Renswoude heeft of had zo'n soortgelijke auto? © Politie
RENSWOUDE - De politie is nog altijd op zoek naar de persoon die eerder deze maand een 76-jarige vrouw aanreed in Renswoude. Ze overleed later aan haar verwondingen. Inmiddels is bekend dat de politie zoekt naar een oude groene Opel Astra.
De wagen is van het model F en het bouwjaar ligt vermoedelijk tussen de 1991 en 1998. De politie denkt ook dat de auto uit de omgeving van Renswoude of Scherpenzeel komt.
Het ongeluk gebeurde zondag 10 februari op de Dorpsstraat. Het slachtoffer wilde oversteken op het zebrapad en werd geschept. De automobilist reed door en andere getuigen ontfermden zich over de zwaargewonde vrouw. Twaalf dagen na de botsing overleed ze.
De politie startte direct na het ongeluk een grote zoektocht naar de auto. Even later werden in Scherpenzeel twee verdachten aangehouden, maar die bleken niets met de zaak te maken te hebben.
Als gevolg van de botsing heeft de auto mogelijk schade opgelopen aan de voorkant. Het kan zijn dat die inmiddels is hersteld. De politie vraagt zich in het bijzonder af of mensen uit de omgeving van Renswoude iemand kennen die zo'n groene Opel Astra heeft of had en die inmiddels niet meer gebruikt.
Hulpdiensten ontfermden zich na de botsing over de ouderen vrouw, die bijna twee weken later overleed.
Hulpdiensten ontfermden zich na de botsing over de ouderen vrouw, die bijna twee weken later overleed. © ASmedia

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.