Zeist past nieuwe verkeerssituatie een klein beetje aan

Boze bewoners demonstreerden tegen de nieuwe verkeersmaatregelen
Boze bewoners demonstreerden tegen de nieuwe verkeersmaatregelen © RTV Utrecht / Peter Huting
ZEIST - De gemeente Zeist gaat de verkeerssituatie in het centrum een beetje aanpassen. Dat laat de gemeente weten nadat er grote kritiek was vanuit de politiek en de samenleving op de nieuwe verkeerssituatie.
Delen van het centrum werden autoluw gemaakt. Volgens tegenstanders stond het verkeer rondom het centrum daardoor regelmatig vast. Ondernemers maakten zich zorgen om hun bereikbaarheid. De maatregelen leidden zelfs tot een demonstratie waarbij meer dan honderd bewoners een protestmars door het centrum liepen.

NIEUWE MAATREGELEN

De gemeente opende al snel een informatiepunt om de nieuwe maatregelen uit te leggen en ging in gesprek met bewoners en ondernemers. Op basis van die gesprekken zijn er nu een paar nieuwe maatregelen genomen.
De belangrijkste maatregel is dat links afslaan vanuit parkeergarage Emmaplein richting de 1e Hogeweg weer mogelijk wordt. Ook zijn er een paar onduidelijke verkeersborden vervangen en is het verkeerslicht op de Antonlaan beter afgesteld, zodat het verkeer daar makkelijker kan doorstromen.

VISUELE HANDICAP

Daarnaast belooft de gemeente te kijken hoe ze mensen met een visuele handicap beter kunnen helpen en wordt er gezocht naar een geschikte locatie voor een bewaakte fietsenstalling.
Voorlopig blijft de rest van de maatregelen gehandhaafd. De gemeente wil eerst goed kunnen evalueren hoe de veranderingen in het centrum uitpakken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.