Nog nooit zo veel lentedagen in februari

© RTV Utrecht / Annet Schut
DE BILT - Het ene na het andere weerrecord wordt verbroken: aangezien het zojuist in De Bilt voor de derde dag op rij warmer was dan 15 graden, hebben we deze maand al drie officiële lentedagen. Dat kwam nog nooit eerder voor in februari.
"Wanneer houdt het op", vragen de weermannen en -vrouwen van MeteoGroup op Twitter. Morgen, luidt het antwoord, want na vandaag daalt de maximumtemperatuur. De komende dagen wordt het tussen de 9 en 12 graden.
Normaal is het eind februari circa 7 graden, schrijft MeteoGroup. De huidige temperaturen zijn normaal voor de eerste helft van juni.
Hoe het ook kan: de laagste februaritemperatuur ooit gementen in Nederland was -26,8 graden. Dat was in 1956 in het Groningse Uithuizermeeden.

WARM

In het Limburgse Arcen werd het vandaag maar liefst 20,2 graden. "Daarmee is het de eerste lokale warme dag van 2019", schrijft WeerOnline. Een warme dag is het volgens de definitie van de meteorologen als het warmer dan 20 graden wordt. Vandaag was het alsnog geen officiële warme dag, want daarvoor moet de 20 graden gemeten worden in het officiële meetstation in De Bilt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.