RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Koplampdieven actief in Pijlsweerd

UTRECHT - In de Utrechtse wijk Pijlsweerd zijn de afgelopenweken meerdere peperdure koplampen gestolen. Volgens een buurtbewoonster, die zelf de afgelopen week twee keer het slachtoffer was, gaat het om nogzeker driegevallen.

"Afgelopen zaterdag werd ik door de politie gebeld dat mijn auto opengebroken was", zegt het slachtoffer die anoniem wil blijven."Toen mijn vriend en ik bijonze auto kwamen, bleken de koplampen weg te zijn. Toen we onze auto na het weekend terugkregen van de garage werd er in de nacht van zondag op maandag wr ingebroken. We hebben inmiddels een schadepost vanduizenden euro's. Omdat we niet allrisk verzekerd zijn draaien wezelf op voor de kosten."

XENON
OokverschillendeVolvo's met zogenoemde Xenonlampen zouden in de omgeving van de Herenweg zijn opengebroken. De lampenzijn populair onder dieven omdat zena doorverkoop nog altijd veel opleveren. Ookduiken de koplampensteeds vakeropin hennepkwekerijen omdat ze weinig stroom verbruiken, amper warmte afgevenmaar toch voorfel licht zorgen.

Volgens de politie is er amper op te treden tegen de auto-inbraken. "Zeker als het om koplampen gaat is het achterhalen van eigenaren een hele lastige klus", zegt politiewoordvoerder Ellen de Heer. "Een lamp heeft geen specifieke kenmerken. We moeten het dus hebben van het op heterdaad betrappen van daders. Maar omdat het de hele week door gebeurt en niet op n specifieke plek is het lastig om daar specifiek op te surveilleren."

AFNAME
In januari van dit jaar werd er in heel Utrecht 42 keer ingebroken in een auto. Toch is dat een stuk minder dan in dezelfde periode vorig jaar. "Toen lag dat aantal ruim boven de 70. Dan gaat het om allerlei spullen die gestolen worden. We merken wel dat koplampen van Volvo's op dit moment erg populair zijn."

De politie roept getuigen op zich te melden en als mensen iets verdachts zien direct 112 te bellen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -