Ras-Overvechter Nelleke Wuurman overleden

Nelleke Wuurman bij de voormalige prostitutiezone op het Zandpad.
Nelleke Wuurman bij de voormalige prostitutiezone op het Zandpad. © U in de Wijk
UTRECHT - Nelleke Wuurman (79) is overleden. Ze was een bekend gezicht in de Utrechtse wijk Overvecht en zette zich vaak in voor de buurt. Ook bekleedde Wuurman enkele officiële functies, bijvoorbeeld bij de wijkraad en het bewonersplatform.
Vorig jaar was Wuurman nog te zien in de documentaireserie Typisch Overvecht van BNNVARA. Ze was erg kritisch op het beleid van de gemeente rond de prostitutiezone bij het Zandpad. Ook uitte ze vaak haar zorgen over de leefbaarheid in Overvecht. 

VERHUIZING UIT BAARN

Wuurman kwam in de jaren 70 samen met haar man vanuit Baarn naar Overvecht. Ze ging werken als lerares bij de toenmalige Mahatma Gandhi-school. Haar man overleed al in de jaren 80. Wuurman bleef de rest van haar leven in de wijk wonen.
Ze zat namens de PvdA in de Provinciale Staten en was bestuurslid bij onder meer het Nederlands Volksbuurtmuseum in Wijk C en ouderenvereniging ANBO. Ook zat ze in de mediaraad van RTV Utrecht. Dat orgaan geeft adviezen aan de omroep over (programma)beleid.

ONGELOOFLIJK TRIEST

Rick van der Zweth, fractievoorzitter van de PvdA in Utrecht, noemt de dood van Wuurman "ongelooflijk triest". "Nelleke was een onvermoeibaar betrokken bewoner van Overvecht en een geliefde partijgenoot. Prachtig hoe zij zich al die jaren met hart en ziel heeft ingezet voor haar wijk. Ze zal in Overvecht en binnen de partij zeer gemist worden."
Wethouder Kees Diepeveen heeft ook gereageerd. Hij noemt de dood van Wuurman "een slag voor de wijk".
Wuurman is thuis overleden. Ze werd 79 jaar oud.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.