Opnieuw veel mis met borden Utrechtse milieuzone

Dit is hoe de borden voor de milieuzone eruit horen te zien
Dit is hoe de borden voor de milieuzone eruit horen te zien © RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
UTRECHT - De Utrechtse milieuzone lijkt voor het grootste deel van de stad niet meer geldig. Dat komt doordat het een rommeltje is met de borden, die de milieuzone moeten aangeven. Zo staat er vlak bij het begin van de milieuzone in de Bleekstraat een bord dat aangeeft 'einde alle verboden'. Wie na dit bord een bekeuring krijgt, kan die waarschijnlijk met veel succes aanvechten.
Maar er is meer mis, blijkt uit een korte steekproef. Zo zijn er borden verdwenen of ze zijn zo gedraaid dat ze onzichtbaar zijn. En op een andere plek zijn de borden niet meer zichtbaar omdat er iets is voor gezet. Eerder waren er ook al diverse gebreken aan de borden. En ook de rechter liet zich er al eens over uit. Daarna ging het een tijdje goed met de borden. Maar inmiddels is het weer een rommeltje.

BORDEN ONTBREKEN OF ZIJN GEDRAAID

Op de kruising van de Van Zijstweg en de Veilingkade ontbreekt bijvoorbeeld het bord dat de milieuzone voor vrachtwagens aangeeft.
Hier ontbreekt het bord dat de milieuzone voor vrachtwagens aangeeft
Hier ontbreekt het bord dat de milieuzone voor vrachtwagens aangeeft © RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Op twee andere plaatsen is er kennelijk een auto tegen de borden aangereden een deel van de borden is weggedraaid. Daardoor zijn die borden niet meer te zien voor een automobilist die er langs rijdt. Dat is het geval op de Vondellaan, bij de kruisingen met de Bleekstraat en de Westerkade.
Op de Vondellaan is het bord zo gedraaid dat bestuurders niet meer kunnen zien dat ze een milieuzone inrijden
Op de Vondellaan is het bord zo gedraaid dat bestuurders niet meer kunnen zien dat ze een milieuzone inrijden © RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
De Vondellaan
De Vondellaan © RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel

OMLEIDING

De Wittevrouwensingel wordt verbouwd. Daarom zijn er borden neergezet op de Biltstraat, die geven een omleidingsroute aan. Maar de gemeente heeft die borden precies voor de borden van de milieuzone geplaatst en die zijn nu nauwelijks nog zichtbaar.
Op de Biltstraat zijn de borden voor de milieuzone nauwelijks zichtbaar
Op de Biltstraat zijn de borden voor de milieuzone nauwelijks zichtbaar © RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
De Biltstraat
De Biltstraat © RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Helemaal bont is het op de Bleekstraat. Daar waren lang geleden werkzaamheden. Die werkzaamheden zijn allang klaar, maar het bord 'einde alle verboden' is blijven hangen. En daarmee wordt feitelijk op die plek ook een einde gemaakt aan de milieuzone. Die wordt namelijk formeel ingesteld door een 'gesloten verklaring' voor al het autoverkeer, waarna een onderbord aangeeft dat het alleen geldt voor oude diesels.
De Bleekstraat in Utrecht
De Bleekstraat in Utrecht © RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
De gemeente zegt dat ze regelmatig kijkt naar alle borden langs de weg. De specifieke gevallen die hierboven zijn beschreven worden binnenkort door de gemeente onderzocht. En verder kunnen bewoners ook zelf aangeven als er iets mis is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.