Agressieve buurman die met zwaard dreigt wordt uit huis gezet

© Dennis van Ommeren
AMERSFOORT - De Amersfoorter die deze week zijn buurman mishandelde en bedreigde met een zwaard, mag zijn huis niet meer in. Woningcorporatie Portaal heeft zijn huurcontract beëindigd.
De man woont in een appartementencomplex aan de Paladijnenweg in de wijk Schothorst. In de nacht van maandag op dinsdag kreeg hij het aan de stok met een buurman. Het slachtoffer liep onder meer een blauw oog op.

UITHUISZETTING

De dader werd opgepakt door de politie. Inmiddels is hij weer vrij. Op het politiebureau is een gesprek geweest tussen Portaal en de overlastgevende huurder. Daarin werd hem verteld dat hij uit zijn appartement wordt gezet. De gemeente is ook op de hoogte van de uithuiszetting. Wel mag de man nog onder begeleiding terug naar zijn huis om spullen op te halen.
Het was niet de eerste keer dat de man overlast veroorzaakte. Al jaren klagen buren over intimiderende bewoners die de boel onveilig maken. Vandaag en morgen zijn medewerkers van Portaal aanwezig in het appartementencomplex aanwezig om bezorgde buren te woord te staan.

SLACHTOFFER

Woningcorporatie Portaal heeft ook contact met het slachtoffer. In een brief aan alle bewoners schrijft Portaal: "We hebben vanmiddag met het slachtoffer en zijn gezin gesproken over welke hulp wij hen kunnen bieden en daar afspraken over gemaakt."
"Dit gezin heeft onlangs een nieuwe woning van Portaal geaccepteerd en krijgen daar volgende week de sleutel van. In de tussenliggende periode zoeken we met hen naar een passende woonoplossing." Een woordvoerder bevestigt tegenover RTV Utrecht dat ze tijdelijk in een hotel mogen verblijven.
MAATREGELEN 
In de brief aan de bewoners van het appartementencomplex kondigt Portaal meer maatregelen aan die ervoor moeten zorgen dat de rust aan de Paladijnenweg terugkeert. "We begrijpen dat u geschrokken bent door dit nieuwe incident. Daarom hebben we besloten per direct de beveiliging vaker te laten surveilleren."
"Ook de boa's schroeven hun toezicht op. We blijven fors inzetten op adressen waar overlast wordt veroorzaakt of ervaren. Desnoods met een ontruimingsvonnis van de rechter."
Het slachtoffer van de burenruzie liep een flink blauw oog op.
Het slachtoffer van de burenruzie liep een flink blauw oog op. © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.