OM wil schipper vervolgen na rammen plezierjachtje op Amsterdam-Rijnkanaal

© Dumpert
BREUKELEN - De schipper die in september een plezierjachtje ramde op het Amsterdam-Rijnkanaal bij Breukelen hangt een celstraf boven het hoofd. Het AD schrijft dat justitie hem wil vervolgen voor nalatigheid. Hij zou maximaal een jaar celstraf kunnen krijgen.
Het lijkt erop dat de schipper van het containerschip een flauwe bocht in het kanaal verkeerd inschatte. Toen hij bijstuurde kwam een klein jachtje in de verdrukking tussen het containerschip en de kade. De opvarenden wisten ternauwernood op de kant te springen en bleven ongedeerd.
Een omstander filmde het. De beelden kwamen vervolgens op Dumpert te staan, waar ze anderhalf miljoen keer bekeken werden.
Na de aanvaring voer het containerschip door. Het is onduidelijk of de schipper er überhaupt iets van meegekregen heeft. Het Openbaar Ministerie probeert hem te spreken, maar de schipper is onvindbaar. "We hebben alles geprobeerd om hem te achterhalen", zegt een woordvoerder van het OM tegen de krant.
"Telefoontjes, aangetekende brieven en zelfs de politie is bij hem thuis geweest. Helaas zonder resultaat." Het OM houdt er rekening mee dat de man ook niet komt opdagen in de rechtszaal. Wanneer de zaak voor de rechter komt, is nog niet duidelijk. Er moet nog een datum geprikt worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.