RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Enquête over speelruimte in Nieuwegeinse wijk Zandveld

NIEUWEGEIN - Nieuwegein wil de wijk Zandveld renoveren en er onder meer een speelruimte maken. Dat betekent niet dat er alleen wat speeltoestellen worden neergezet. "Het moet meer gericht zijn op spelen in het groen en ravotten", zegt wethouder Marieke Schouten.

Dus kunnen wijkbewoners vanaf vandaag een enquête invullen om hun wensen voor de speelruimte kenbaar te maken. Inwoners, jong en oud, kunnen daarin onder andere de beste speelplekken in de wijk aangeven en vertellen waar ze zelf goede herinneringen aan hebben.

De wethouder doet het niet alleen voor de Nieuwegeinse kinderen. "Om nou te zeggen dat we speelplekken aan gaan leggen voor mensen van nul tot honderd gaat wat ver. Maar het moet ook een ontmoetingsplek worden voor jonge en oudere kinderen."

In januari hebben kinderen van de Mauritsschool al een ronde door de wijk gemaakt om naar de mogelijkheden te kijken. De gemeente gaat de ideeën van de scholieren en de resultaten van de enquête verwerken in een plan. De uitkomst wordt op 11 maart gepresenteerd op een bewonersavond.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht