Babbelaars doen zich voor als agent en stelen geld van bejaarde vrouw

Archief.
Archief. © Politie.nl
AMERSFOORT - Een bejaarde vrouw is vandaag in haar huis op de Otelloplaats in Amersfoort beroofd door twee onbekende mannen. Het duo kwam binnen door een listige babbeltruc te gebruiken.
De politie meldt dat de mannen bij de vrouw in de lift van het appartementencomplex stapten en haar wijs maakten dat er bij haar was ingebroken. Ze vertelden haar dat ze van de politie waren en wilden controleren of er 'niks was gestolen'.
Het slachtoffer liet de mannen, die slechte bedoelingen hadden, binnen en controleerde eerst zelf of er niks gestolen was. Toen ze constateerde dat er daadwerkelijk niks weg was, hield een van de mannen haar aan de praat, terwijl de andere dief een onbekend geldbedrag buitmaakte.
Een ooggetuige zag dat de babbelaars na de diefstal in een grijze Toyota Yaris stapten. Het kenteken is niet bekend bij de politie.

SIGNALEMENTEN

Er zijn signalementen afgegeven van het duo. Het gaat vermoedelijk om een twee Nederlandse mannen. Ze zijn allebei tussen de 40 en 50 jaar oud en hebben grijs haar. Beiden hebben een gezet postuur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.