RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vrouwen in Montfoort richten eigen carnavalsvereniging op

1/2
MONTFOORT - In Montfoort is dit jaar voor het eerst een officiŽle carnavalsvereniging voor vrouwen. De vereniging heet Les Femmes des Coeurs en is opgericht door vrouwen uit het†stadje die ook bij een carnavalsvereniging wilden. In het†plaatsje mogen bij de bestaande verenigingen namelijk geen vrouwen.

"Het idee is in de kroeg ontstaan, vanuit een enorme liefde voor carnaval", vertelt Nienke van Kortenhof. "Met een groep meiden vieren wij dat al van kleins af aan en we wilden ons heel graag aansluiten bij de carnavalsvereniging. Maar vanuit traditie is dat een mannenvereniging en konden wij daar geen lid van worden."

MANNENWERELD

Volgens Andrť Brugman worden veel verenigingen van oudsher gerund door mannen. Maar hij juicht het initiatief van de dames toe. "Ik vind†het persoonlijk, en ik denk iedereen die het carnaval in Montfoort een warm hart toedraagt, een goede zaak. Want het carnaval wordt daarmee breder gedragen dan ooit."

Maar waarom de vrouwen nou niet gewoon bij de bestaande vereniging mogen aansluiten? "Het is echt een mannenvereniging", zegt Brugman. "We staan voor alle suggesties en ideeŽn open. Maar het is toch een eigen wereldje, om het zo maar te zeggen."

Volgens Nienke van Kortenhof is Montfoort daar geen uitzondering in. "Zeker boven de rivieren hebben wij een unieke positie en zijn wij momenteel de enige officiŽle vrouwelijke carnavalsvereniging."

PRUIKJE

Vanavond gaan de dames los en geven ze een echt vrouwenfeest. "Lady's night noemen we dat. Alleen maar toegankelijk voor vrouwen. En voor mannen die verkleed zijn als vrouw."

Ook Andrť Brugman belooft langs te komen. "Een jurk staat mij niet zo heel goed. Maar ik zal wel een pruikje op hebben ja."

Vrouwen in Montfoort richten eigen carnavalsvereniging op


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -