Kort nieuws: Geld voor museum Spakenburg

REGIO - Museum Spakenburg krijgt 500.000 euro subsidie van de provincie Utrecht. Het bedrag is bestemd voor de herinrichting van het museum. Het informatiepunt van de Grebbelinie krijgt 10.000 euro.
* Een politieagent in Vianen heeft in zijn vrije tijd vier autokrakers betrapt. Op de Beltmolen zag hij de jongens in een auto rijden.De jongens uit Houten en Utrecht werder even verderop aangehouden. Een van de bestelbusjes bleek te zijn opengebroken.
* In Eemnes is een dief aangehouden voor het stelen van een konijnenhok. De 26-jarige man had het hok meegenomen van een terrein bij een winkel aan de Noordersingel. De politie heeft de Eemnesser meegenomen naar het bureau.
* In Amersfoort heeft de politie twee 13-jarige inbrekers opgepakt. De politie kreeg een melding over een auto-inbraak op de Wagnerstraat.
* De computersystemen van apotheken zijn onbetrouwbaar, blijkt uit onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg in Utrecht. De kans bestaat dat patiënten verkeerde medicijnen krijgen. Hoe vaak dat gebeurt is niet bekend.
* In Utrecht is een jonge man (19) opgepakt omdat hij benzine en kentekenplaten had gestolen bij een tankstatio aan de Zuilense Ring. De politie herkende zijn gezicht echter op de camerabeelden. Agenten zagen hem later in Utrecht rijden en hielden hem aan.
* Een Utrechter heeft op internet zijn gestolen autostoelen teruggevonden.Hij maakte een afspraak met de aanbieder en nam een agent in burger mee. Toen het inderdaad zijn leren stoelen bleken te zijn, kon de 20-jarige verkoper uit Utrecht meteen worden aangehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.