Amersfoortse drukkerij drukt 40 duizend Koningsdag-kroontjes

Veertigduizend kroontjes liggen al klaar bij de drukker.
Veertigduizend kroontjes liggen al klaar bij de drukker. © RTV Utrecht / Dennis van Ommeren
AMERSFOORT - Met nog 57 dagen te gaan, is het aftellen voor Amersfoort écht begonnen. De koning en zijn familie komen dit jaar namelijk naar de Keistad om daar Koningsdag te vieren. En daarom zijn alle voorbereidingen al in volle gang.
Zo heeft de Amersfoortse drukkerij Klomp al ruim 40 duizend oranje kroontjes gedrukt die voor en tijdens Koningsdag uitgedeeld worden in de stad. Een bijzondere opdracht, vindt ook directeur Radboud van Vliet van de drukkerij.
"Absoluut. De kans die we kregen vanwege het bezoek van de Koning in Amersfoort om de kroontjes te mogen drukken, vonden wij ontzettend leuk! Het is een opdracht die ervoor zorgt dat we met z'n allen een mooie Koningsdag kunnen vieren. Dat is gewoon super leuk! Iedereen in de drukkerij heeft het met heel veel enthousiasme gedaan."
De ruim 40 duizend kartonnen kroontjes liggen al klaar in de drukkerij. De gemeente Amersfoort liet eerder al weten zo'n 80 duizend bezoekers te verwachten op Koningsdag. Dat is twee keer zoveel als het aantal kroontjes dat nu beschikbaar is. Maar dat hoeft volgens de drukker geen probleem te zijn: "Ik voorzie geen probleem hoor. Als er nóg meer kroontjes nodig zijn, drukken we die bij. Dat gaan we gewoon doen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.