Geen wanklank Koninginnedag Utrecht

REGIO - De Utrechtse vrijmarkt is rustig verlopen zonder grote incidenten.Na een regenachtig begin gisteravond kwamen er toch vele tienduizenden bezoekers uit de hele regio naar de stad voor de vrijmarkt.
De politie hield vannacht ongeveer veertig mensen aan voor diverse kleine overtredingen zoals vechtpartijtjes, dronkenschap en vernielingen. Overdag hadden de agenten zeer weinig te stellen met de circa 200.000 bezoekers van de vrijmarkt.
Ook in de rest van de regio waren er nauwelijks meldingen, op wat gevallen van openbare dronkenschap na.
In Amersfoort waren de rapen zuur voor de horeca-ondernemers op het Hof. In plaats van volle terrassen, had de rechter het plein vergeven aan het evenement Proef Amersfoort.
Koninginnedag begon woensdag op veel plekken met klokgelui. Dat was ook de bedoeling in Kockengen, maar dit ging niet volgens de planning.
Om acht uur stond iedereen klaar bij de Hervormde Kerk, maar heb bleef. muisstil. Willem Boele van het Oranjecomite in Kockengen denkt dat timer van de klokken niet goed is ingesteld. Degene die er verantwoordelijk voor was, bleek op vakantie te zijn.
De Kamer van Koophandel heeft gisteravond op de Utrechtse vrijmarkt ondernemend talent beloond. Drie juryteams gingen op zoek naar creatieve verkopers.
De prijs voor het beste aanstormende talent tot en met 15 jaar ging naar Smoothy Bar De Koningin. De beloning voor de beste volwassen verkoper was voor Vouw je Hoed.

Veel streekbussen reden gratis vanwege acties van bus-chauffeurs

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.