Koninginnedag: agenten Vredenburg mishandeld

UTRECHT - De koninginnenacht en -dag zijn in Utrecht 'beheersbaar verlopen', meldt de politie op Hemelvaartsdag.
Dinsdagavond werd het vanaf 22.00 uur druk in de stad. Gedurende de avond en nacht hield de politie veertig personen aan voor met name vechtpartijen, opstootjes en openbare dronkenschap. Overdag werden nog enkele aanhoudingen verricht.
Een man meldde zich bij een politieagent met de vraag of hij nog openstaande boetes had. Bij controle bleek dat inderdaad zo te zijn en werd hij aangehouden. Verder werden er 's middags nog enkele personen aangehouden voor openbare dronkenschap.
De uitzondering op de relatieve rust vormde een incident aan het einde van dag: hierbij liepen drie agenten letsel op. Omstreeks 18.10 uur zagen agenten een vechtpartij tussen dronken en agressieve mannen op het Vredenburg. Agenten kwamen erbij en grepen in.
Omstanders bemoeiden zich ermee en beledigden en bedreigden de agenten. Toen agenten deze verdachten wilden aanhouden, pleegden ze verzet. Een agent werd hard tegen zijn been getrapt, een ander kreeg een klap onder zijn neus en een derde agent liep een lichte snijwond op. Hiervoor werden drie mannen uit Utrecht, een 21-jarige, een 35- en een 48-jarige, aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld.
Een politiehond en paarden werden ingezet om publiek op afstand te houden. Ook gebruikte een agent zijn wapenstok en gebruikten andere agenten fysiek geweld om het verzet te breken.
Drie mannen begonnen even later agenten uit te schelden en te beledigen. Ze zijn aangehouden. Het gaat om een 35-jarige man uit Eck en Wiel, een 29-jarige man uit Utrecht en een 37-jarige man uit Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.