Koninginnedag: flink wat vechtpartijen in regio

PROVINCIE UTRECHT - Koninginnedag heeft tot flink wat vechtpartijen geleid in Maarssen, Woerden en Loenen aan de Vecht.
In Maarssen werd een man afgelopen nacht mishandeld na een woordenwisseling op het Harmonieplein. De politie hield een 30-jarige Maarssenaar aan. Hij verzette zich tegen zijn arrestatie en kreeg hulp van een 25-jarige plaatsgenoot. Deze Maarssenaar werd door een politiehond in zijn arm gebeten. De 25-jarige man werd door een arts op het politiebureau onderzocht en kon na behandeling worden ingesloten voor onderzoek en verhoor.
Een 53-jarige man en een 45-jarige vrouw, beiden uit Maarssen, fietsten op Koninginnedag langs de Maarsseveense Plassen ter hoogte van de Gageldijk toen zij plotseling werden belaagd door een man op een scooter. De man op de scooter sloeg de 53-jarige Maarssenaar van zijn fiets waarbij hij zijn bril verloor. Daarna ging de scooteraar de vrouw te lijf. Ze kwam met haar fiets ten val en gooide haar vervolgens in de struiken. Daarna trapte de man tegen de fiets van de vrouw. De twee deden aangifte en de politie heeft de zaak in onderzoek.
De politie in Woerden onderzoekt een knokpartij op de Leidsestraatweg tijdens Koninginnenacht. Daarbij zou mogelijk ook met een mes zijn gedreigd. Een 18-jarige Woerdenaar is aangehouden op de Gerard Doustraat. Hij had geen mes bij zich. De identiteit van een tweede verdachte, ook een 18-jarige man uit Woerden, is bij de politie bekend, maar hij is nog niet aangehouden. Er is nog geen aangifte gedaan en mogelijk letsel is ook niet bekend. De eerste aangehouden verdachte werd na verhoor in de loop van de middag van Koninginnedag in vrijheid gesteld.
Op Koninginneavond werd ook gevochten op de Woerdense Kruittorenweg. Uit onderzoek bleek dat de vechtpartij vermoedelijk was begonnen in een nabijgelegen horecagelegenheid waarna de vechtpartij zich op straat voortzette. De politie trof achter de horecazaak een gewonde man aan. De man, 40 jaar oud woonplaats onbekend, was vermoedelijk hard in zijn buik getrapt en klaagde over pijn aan zijn ribben. Hij werd met een ambulance voor nader onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. Een 18-jarige man uit Woerden gaf aan dat hij was mishandeld en wilde aangifte doen. Nader onderzoek wordt ingesteld.
De politie in Loenen aan de Vecht onderzoekt de toedracht van een openlijke geweldpleging op Koninginneavond in een bus op de Rijksstraatweg. Tijdens een conflict tussen meerdere personen zou een 21-jarige vrouw uit Maarssen door een glas aan haar hoofd gewond zijn geraakt. Ook sneuvelde een ruit van de bus. Twee mannen van 22 en 19 jaar uit Loenen en een 26-jarige vrouw uit Vinkeveen zijn aangehouden. Het onderzoek wordt voortgezet.
Een 19-jarige man uit Mijdrecht is op Koninginnedag aangehouden. Hij wordt verdacht van vernieling van een ruit van een woning aan Hofland. Dr Mijdrechter voldeed aan het signalement en had een bloedende hand.
In de kernen van De Ronde Venen bleeft het verder vrij rustig volgens de politie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.