'Utrechts bouwbedrijf betaalde miljoenen aan Saoedische prins'

© Strukton
UTRECHT - Het Utrechtse bouwbedrijf Strukton heeft vanaf 2013 tientallen miljoenen euro's betaald aan een halfbroer van de Saoedische koning. Dat schrijft het Financieele Dagblad. Strukton ontkent dat het om steekpenningen gaat.
De krant schrijft dat Strukton in ruil voor de betalingen mocht meebouwen aan het metronetwerk van Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië. Met een aanneemsom van 1 miljard euro was dit de grootste opdracht voor het bouwbedrijf ooit.
Via een tussenpersoon zou Strukton 2 procent van de aanneemsom, zo'n 20 miljoen euro, aan de Saoedische prins hebben betaald. Ook kreeg de prins via de tussenpersoon 10 procent van het meerwerk dat werd verricht.

FIOD

Dit zeggen ingewijden tegen het FD nadat de Fiod op 15 februari van dit jaar het hoofdkantoor van Strukton binnenviel. Volgens de krant doet de Fiod zowel onderzoek naar mogelijke steekpenningen als naar valsheid in geschrifte.
Strukton ontkent dat er gebruik is gemaakt van steekpenningen en zegt dat er ook geen valsheid in geschrifte is gepleegd. Volgens het bouwbedrijf is het project volgens de regels uitgevoerd. Het project zou hen zijn gegund op basis van de laagste prijs.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.