NS wil proef met duurdere treinkaartjes in de spits

© RTV Utrecht
UTRECHT - De Nederlandse Spoorwegen willen gaan experimenteren met duurdere treinkaartjes in de spits. Als het tussen 07.30 en 08.30 uur duurder wordt om de trein te nemen, leidt dat er mogelijk toe dat de drukte afneemt.
Het spoorbedrijf moet nog bekijken op welk traject het de proef wil doen. Het moet in ieder geval een plek zijn waar de capaciteit niet kan worden verhoogd door meer of langere treinen te laten rijden.
Lange tijd was de NS-directie tegen plannen om de drukte in de trein te spreiden met verschillende tarieven, maar volgens directeur Tjalling Smit is het onvermijdelijk om hier toch over na te denken. "Ook al winnen we hier niet de populariteitsprijs mee, het wordt steeds drukker op het spoor en we moeten alle mogelijkheden verkennen. Ook de prijs aanpassen hoort hierbij", zegt Smit tegen de NOS.
NS benadrukt dat een prijsverhoging in de 'hyperspits' betekent dat een kaartje tijdens andere uren juist goedkoper wordt. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat moet nog toestemming geven voor het experiment en NS wil het nog bespreken met reizigersorganisaties.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.