''Elektrische fiets vervangt over een paar jaar de gewone''

© RTV Utrecht / Niels Drost
UTRECHT - De Jaarbeurs staat dit weekend in het teken van fietsen, fietsen en nog eens fietsen. Er worden maar liefst drie afzonderlijke fietsbeurzen gehouden. Centraal thema: de opmars van de elektrische fiets.
De populariteit van de e-bike neemt nog altijd toe, zegt organisator Colin Robaard van de fietsbeurzen: ''We verwachten dat de komende jaren de e-bike de gewone fiets gaat vervangen. Over een paar jaar zul je eigenlijk alleen nog maar fietsen zien met een motor als ondersteuning.''
Vorig is jaar werd een recordaantal van ruim 400-duizend e-bikes verkocht. Voor het eerst zijn er nu meer elektrische fietsen verkocht dan stadsfietsen.
Helmverkopers profiteren nog niet mee van de opmars. Voor een helmplicht voor de e-bike is te weinig steun, zegt Sebastiaan Bowier, projectontwikkelaar van BBB Cycling. ''De snelheid ligt gelijk aan die van een normale fiets. Het is gewoon minder praktisch.''
Om bezoekers de kans te geven zelf alle tentoongestelde fietsen te testen, werd in de Jaarbeurs een heus stukje Utrechtse Heuvelrug nagebouwd. Hoe dat eruitziet, kunt u in het volgende filmpje bekijken:
Jaarbeurs wordt Utrechtse Heuvelrug voor Fiets- en Wandelbeurzen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.