RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mevrouw Piël krijgt speciale SP-prijs voor strijd voor betere ouderenzorg

1/4
UTRECHT - Honderd†jaar en nog steeds de strijdlust van een leeuw hebben. Dat is een juiste omschrijving van mevrouw PiŽl uit Utrecht. De krasse dame kreeg mede daarom vandaag een onderscheiding van de SP. Omdat ze al jaren strijdt tegen misstanden in het woonzorgcomplex waar ze woont.

"Wat fijn, nou dank u wel! Dat moet opgehangen worden", aldus mevrouw PiŽl vlak nadat ze de ereprijs van de SP in ontvangst heeft genomen van fractievoorzitter Lilian Marijnissen.

DUBBELE VERHUIZING
Maar waar draait het nou allemaal om? Mevrouw PiŽl en andere bewoners wonen met plezier in een verzorgingsflat van Careyn in Tuindorp-Oost. De senioren zijn echter al een tijdje boos, omdat ze in korte tijd twee keer moeten verhuizen terwijl ze wachten tot de nieuwbouw klaar is.

De extra verhuizing veroorzaakt veel stress en onrust bij de ouderen, omdat volgens hen gemaakte afspraken worden geschonden. Daarbij komt ook dat er jongeren tijdelijk in het complex bij de ouderen wonen, om de lege ruimtes op te vullen. Beide groepen genieten erg van dat contact en vinden het jammer dat ze uit elkaar gehaald worden.

 De jongeren en ouderen gingen er ook vaak samen gezellig op uit. De jongeren en ouderen gingen er ook vaak samen gezellig op uit. | Foto: Marit de Jong

MANIFEST
Mevrouw PiŽl en haar oude en jongere buren hebben vanwege die ervaring samen een manifest opgesteld. Daarin schrijven ze hoe de ouderenzorg in de toekomst beter kan. Ook is er een protestlied geschreven om op een ludieke manier aandacht te vragen voor de kwestie.

"Ik dacht hť nu is er eindelijk iets op gang gezet wat de hele ouderenzorg in het land, misschien helpt verbeteren", aldus een blije mevrouw PiŽl.

Mevrouw Piel krijgt een speciale prijs van de SP


De SP is de commotie om de verhuizing van mevrouw PiŽl en de andere bewoners niet ontgaan en de partij volgde het op de voet. Ook andere media, zoals Zembla, pakten dit verhaal op en mevrouw PiŽl schitterde terwijl ze ook het probleem aankaartte.

Mede daarom kreeg ze vandaag dus de Gouden Roeispaan, de†ere-prijs van de SP. Marijnissen: "Wij vonden het echt belangrijk om u een hart onder de riem te steken gezien alles wat er is gebeurd. En wat er allemaal op jullie afkomt. Ook omdat ik het heel mooi vind dat jullie samen met de jongere mensen optrekken. Dat is wel echt heel bijzonder."

 Mevrouw PiŽl in gesprek met SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen. Mevrouw PiŽl in gesprek met SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen. | Foto: RTV Utrecht / Jiri Glaap


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -