Ready, set, action! In Tienhoven achtergelaten leeuw Remy wordt televisie-ster

Leeuw Remy is 'ready for his close-up'.
Leeuw Remy is 'ready for his close-up'. © Facebook Stichting Leeuw
TIENHOVEN - Het leeuwtje dat vorig jaar langs de kant van de weg in Tienhoven werd achtergelaten, is druk bezig met een doorbaak in televisieland. Leeuw Remy is de hoofdrolspeler in een nieuwe serie van NH Nieuws: "Remy en zijn Vrienden", waarvan vandaag de eerste aflevering te zien is.
Een hardloper ontdekte in oktober vorig jaar de kooi met de leeuw erin midden in een weiland tussen Tienhoven en Utrecht. De kooi is waarschijnlijk door een Belg langs de kant van de weg gezet, Remy zat daarvoor vermoedelijk bij een circus.
Inmiddels woont Remy bij Stichting Leeuw in het Noord-Hollandse Anna Paulowna. Over het dagelijkse leven van de dieren daar is nu door onze collega's van NH Nieuws een tv-serie gemaakt: "Remy en zijn Vrienden". De eerste aflevering gaat over Remy. Aan het woord komt onder anderen dierenarts Peter Klaver. Hij werd als eerste door de politie gebeld na de vondst van de leeuw. Klaver sprong in zijn auto om richting Tienhoven te rijden en de agenten te helpen: "Ze zijn wel gewend om met autokrakers om te gaan, maar zo'n leeuw vinden ze toch een beetje eng."
Naast anekdotes over het leven van Remy zit de tv-serie ook vol met verhalen over de andere bewoners van landgoed Hoenderdaell Anna Paulowna. Daar worden al jaren allerlei dieren opgevangen, van tijgers tot vale gieren. Het eerste deel van de serie is vanaf vandaag te bekijken op de website van NH Nieuws.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.