VVD benadrukt: géén windmolens in Wijk bij Duurstede

Een windmolen in Houten. Archief.
Een windmolen in Houten. Archief. © RTV Utrecht
HOUTEN - Er komen geen windmolens in Wijk bij Duurstede. Dat benadrukt de VVD in de gemeente nog eens een keer nadat een wethouder van mede-coalitiepartij PCG in de pers de deur voor de komst van windmolens op een kier leek te zetten.
Wethouder Hans Marchal vertelde tegen RTV Utrecht dat hij denkt dat het 'zinloos' is voor Wijk bij Duurstede om zich te blijven verzetten tegen de komst van een windmolenpark in 't Goy. Die molens zouden pal tegen de gemeentegrens van Wijk bij Duurstede komen te staan. Volgens het AD wilde Marchal ook gaan praten over de komst van windmolens ín Wijk bij Duurstede. En dat ligt gevoelig, want in het coalitieakkoord is afgesproken dat dat niet zou gebeuren.
Van windmolens in Wijk kan dan ook geen enkele sprake zijn, aldus de VVD in een verklaring gistermiddag. De grootste partij in de gemeenteraad benadrukt nog eens dat met coalitiepartners GroenLinks en PCG is afgesproken dat er deze regeerperiode geen molens in de gemeente zullen verrijzen. De VVD zegt namens GroenLinks en PCG te spreken.
Wat betreft de komst van het windmolenpark in Schalkwijk zegt de VVD een voorlichtingsbijeenkomst met de provincie op dinsdag 5 maart af te wachten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.