Carnaval ondanks regen onverminderd populair in Hoogland

© RTV Utrecht / Peter Knieriem
HOOGLAND - Ondanks de regen stonden er zondag duizenden toeschouwers langs de kant bij de 43e editie van de carnavalsoptocht in Hoogland. Het is de grootste optocht van boven de rivieren en nog steeds razend populair dus.
"Ik kom hier elk jaar", laat een mevrouw langs de kant weten. "Dit is zo'n mooie optocht in Midden-Nederland. Waar maak je dat nu mee?". Een andere uitgedoste toeschouwer: "Iedereen doet mee, dat is geweldig. En iedereen is enthousiast!"
"Ik weet niet beter dan dat het carnaval in Hoogland groots is", vertelt prins Carnaval Jeffrey van Middelaar (Prins Jeff). " Het staat hier op zondag altijd ramvol, ze komen van de heinde en verre hierheen. Het leeft hier gewoon."
Niet alleen bij de kleurige wagenstoet is het elk jaar weer druk. In het dorp wordt bijna een hele week lang keihard feest gevierd. En vooral de jeugd doet lekker mee. Van Middelaar: "' Het zottenhok (partycentrum Concordia) was helemaal afgeladen vol, met 850 jongeren vanaf 12 jaar. In Brabant hoor je dat het qua jongerengroepen nogal tegenvalt. Hier houdt de jeugd het feest levend."

SCHOR

Ook op maandag en dinsdag wordt er in Hoogland nog gefeest. Op woensdag wordt het carnaval afgesloten met het traditionele haringhappen. Prins Jeff klinkt nu al schoor, maar hij is vastberaden om het tot het einde vol te houden. "Ik hoop dat ik in ieder geval vandaag m'n stem nog behoud, maar ik kan niks beloven. Ik ga mijn best doen en zal er een beetje zuinig op zijn."
Carnaval in Hoogland

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.