Margreet in Hoogland: éindelijk carnaval!

© RTV Utrecht
HOOGLAND - Weken volgde Margreet de heren van de Eemschuumers uit Hoogland: carnavalsvereniging, wagenbouwers, maar vooral organisatoren van dé grootste carnavalsoptocht van boven de rivieren. Margreet zag de wagens ontstaan in urenlange bouwsessies, feestte mee met de eerste feestjes, leerde over de historie en zag generaties zij-aan-zij zich klaar maken voor het carnavalsweekend.
En nu was het dan eindelijk zo ver! In alle vroegte reed Margreet zondagochtend het dorp in, om de laatste voorbereidingen te volgen. Voorbereidingen om de optocht veilig en gestroomlijnd te laten verlopen, maar vooral ook veel voorbereidingen die horen bij de traditie van het Hooglands carnaval.
De zaak is alweer jaren dicht, maar met carnaval ga ik achter de schermen open. Heerlijk om dan weer voor iedereen te bakken!
Gert van den Hoven, gepensioneerd bakker

TRILLEND HANDJE

Zo komt de Raad van Elf traditiegetrouw samen in de oude bakkerij van Gert en Gina van den Hoven aan de Hamseweg. Middenin het feestgedruis is dat een rustpunt waar de laatste stand van zaken besproken wordt én - ook alweer volgens traditie - er een verse taart op tafel komt. Niet alleen lekker, ook fijn bij een eventuele kater van de avond ervoor. En dat lijkt niet overbodig als we de bleke wangen en trillende handen van sommige raadsleden bekijken ...
Stipt om 1300 uur vertrokken 50 kleine wagens en loopgroepen voor hun tocht door het dorp. En ondanks de regen, stond de route vol, klonk de muziek tot in de verre omtrek en vloeide het bier rijkelijk.
Vanaf volgende week is Margreet te gast in de gevangenis van Nieuwegein.
De Optocht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.