Foodtruck met gezonde taarten bij Jaarbeursplein

De foodtruck staat de komende maanden bij de roltrappen op het Jaarbeursplein.
De foodtruck staat de komende maanden bij de roltrappen op het Jaarbeursplein. © CU2030
UTRECHT - Vanaf vandaag staat op het Jaarbeursplein bij Utrecht Centraal een foodtruck met gezonde taartjes. Initiatiefnemers zijn onderzoekers van de Universiteit Utrecht, die willen weten in hoeverre de reizigers openstaan voor een voedzame snack.
"Mensen associëren gezond vaak niet met lekker", zegt psycholoog Caroline Schlinkert. "We willen proberen groente en fruit een aantrekkelijk jasje te geven."
Het doel is niet per se om zo veel mogelijk voedsel te verkopen. Een team van psychologen, voedingsdeskundigen en stadsgeografen wil vooral meer weten over het voedselpatroon van de Utrechtse reiziger.

GROENTE EN FRUIT

De foodtruck staat dagelijks tussen 14.00 en 19.00 uur onderaan de rolstrap, bij de fietsenstalling. De taartjes worden expres taartjes genoemd, zodat klanten een positieve associatie hebben. "Het idee is dat we groente en fruit op een lekkere manier aanbieden", zegt Schlinkert. "Het bestaat uit een volkoren bodem zonder toevoegingen. Voor de vulling kun je kiezen uit groente of appel-rozijn."
Veel mensen lopen over Utrecht Centraal met een vette hap, van bijvoorbeeld de McDonald's of de Febo. Maar zelfs reizigers die kiezen voor een broodje gezond, komen vaak bedrogen uit. "Er zijn altijd sausjes in verstopt", zegt Schlinkert. "En het is indistrieel geproduceerd. Onze taartjes zijn gemaakt van verse ingrediënten."
"Een broodje gezond is niet enorm gezond."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.