RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

OM eist celstraffen tegen verdachten brutale diefstal van audio-apparatuur

1/2
AMERSFOORT/UTRECHT - Het Openbaar Ministerie (OM)†heeft gevangenisstraffen geŽist tegen de verdachten die op brutale wijze een†peperdure geluidsinstallatie hadden gestolen bij HVC Amersfoort vorig jaar zomer. De spullen werden gestolen tijdens het Amersfoorts Voetbalkampioenschap.

Tegen een van de verdachten is een celstraf van twaalf maanden geŽist, waarvan drie maanden voorwaardelijk. De andere moet, als het aan het OM ligt, acht maanden de cel in, waarvan twee voorwaardelijk. Het OM vindt ook dat de laatste verdachte nog een eerdere opgelegde straf moet†uitzitten van tien maanden.

De verdachten, die vermoedelijk bekenden van de club zijn, konden de dure geluidsapparatuur ter waarde van 30.000 euro stelen door het om te wisselen met een goedkope versie. Daarom werd†de diefstal pas dagen later ontdekt door de voetbalclub.

AANHOUDING

De politie kon de dieven een week na de beroving aanhouding, tot groot genoegen van de eigenaar van de spullen Audivio. Als dank voor de snelle aanhoudingen, schonk het bedrijf een taart aan de politie met de tekst 'Bedankt voor jullie inzet'. "Ze ontzettend actief geweest in de opsporing. We hebben er veel waardering en respect voor dat er zoveel moeite en energie in is gestoken",†vertelde Audivio-eigenaar Edan van der Meer.

De uitspraak van de rechter is over twee weken.

Woordvoerder OM over de eis tegen de verdachten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht