Mars voor behoud Oude Tempel Soesterberg

© Google Streetview
SOESTERBERG - Liefhebbers van natuurgebied de Oude Tempel in Soesterberg gaan een mars organiseren van Landgoed Oude Tempel in Soesterberg naar Kamp van Zeist in de gemeente Zeist. Doel is om meer dan 1100 handtekeningen aan te bieden aan gedeputeerde Maasdam van de Provincie Utrecht om aandacht te vragen voor de uitruil van beide gebieden.
Het gaat om het burgerinitiatief 'Vaarwel Landgoed Oude Tempel', die gesteund worden door vier lokale politieke partijen in de gemeenteraden van Soest (POS en DSN) en Zeist (NDZ en Seyst.nu) en de provinciale partij U26.
"Volgens het provinciale plan 'Hart van de Heuvelrug' moet bosgebied Oude Tempel plaatsmaken voor honderden woningen en moet het reeds bebouwde Kamp van Zeist juist natuur worden. Beide gebieden liggen hemelsbreed nog geen kilometer van elkaar verwijderd. De Soester en Zeister politici willen in april in beide gemeenteraden een initiatiefvoorstel indienen om de groene Oude Tempel te behouden en het bebouwde terrein van Kamp van Zeist te benutten voor de gewenste woningbouw", aldus de initiatiefnemers van de mars.
"Omdat alle infrastructuur op Kamp van Zeist al aanwezig is, denk aan infrastructuur onder de grond zoals riolering en boven de grond in de vorm van wegen, kan het bebouwen van Kamp van Zeist zelfs meer geld opleveren voor de provincie en volgens voorlopige berekeningen miljoenen aan belastinggeld besparen."
De mars is op 16 maart.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.