Voortvluchtige Gheiybe (35) op Nationale Opsporingslijst

© Politie
EEMNES - De voortvluchtige Shahin Gheiybe is toegevoegd aan de Nationale Opsporingslijst. De inmiddels 35-jarige man is al zeven jaar spoorloos nadat hij ontsnapte uit de gevangenis, waar hij een 13-jarige celstraf uitzat voor een dubbele poging tot moord.
De politie doorzocht gisteren huizen van familie en bekenden in de hoop daar informatie te vinden over Gheiybe, zoals foto's en informatie over zijn mogelijke verblijfplaats. Dat deden ze in Eemnes en Almere.
De man uit Rosmalen ontsnapte op 6 oktober 2011 aan zijn bewakers toen hij vanuit de Koepelgevangenis in Breda naar het ziekenhuis werd gebracht.
Gheiybe zat vast in de penitentiaire inrichting Breda omdat hij in 2009 twee personen neerschoot tijdens een mislukte zakendeal. De slachtoffers zouden van hem voor 175.000 euro een partij computeronderdelen kopen. Toen de deal bijna rond was, schoot hij hen neer en ging er met het geld vandoor.

VLUCHT

Volgens de politie is hij met hulp van familie naar Iran gevlucht. Mogelijk is hij daarna in de omgeving van hoofdstad Teheran verbleven. Inmiddels zou hij rondreizen op een vals paspoort. De politie houdt er rekening mee dat hij zich verborgen houdt in een buurland van Nederland. Ook zou hij ons land nog bezoeken, omdat hij een sterke band met zijn familie heeft.
Volgens een woordvoerder van de politie in het programma Opsporing Verzocht had Gheiybe flinke gokscholden. Ook zou hij wel houden van een feestje op zijn tijd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.