Teleurstellende avond voor tegenstanders windmolens Wijk bij Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE/HOUTEN - Een overvolle publieke tribune in de raadszaal van Wijk bij Duurstede, heeft met veel gegrom en teleurstelling aangehoord dat er juridisch weinig te halen is in de strijd tegen windpark Goyerbrug.
Zowel de Elektriciteitswet, als de Provinciale Structuurvisie maken de komst van windmolens mogelijk. Ook al zal zou de gemeente Houten nee zeggen, dan nog zegt de provincie ja, zei gedeputeerde Pim van den Berg. De provincie moet namelijk 65,5 megawatt alternatieve energie opwekken en met die doelstelling is ze pas op de helft. Wethouder Marchal zei afgelopen weekend ook al dat juridische procedures tegen de windmolens geen zin hebben.
Bewoners, die zich verenigd hebben in actiegroep GEEN windpark Goyerbrug, waren in gele actie-shirts aanwezig. Voorafgaand aan de vergadering maakte de groep een foto in de raadszaal. Tijdens de uitleg van de provincie lieten de tegenstanders zich meermalen negatief uit. Zeker toen zij hoorden dat hun mening er in feite niet toe doet, schrijft Wijksnieuws.nl.
WijkNU kon op veel applaus rekenen vanaf de tribune toen fractievoorzitter Wietze Smits zei: ,,Er is ook nog een gewone burger, die subsidie moet opbrengen voor een paar stromannen die met de winst weglopen." D66 kon rekenen op veel boegeroep, omdat Marc Gnodde inbracht dat D66 op Wijks grondgebied in lijn met de Houtense windmolens, twee windturbines langs het kanaal willen hebben.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.