Kellerman kan nederlaag tegen Duitsland niet voorkomen

Bjorn Kellerman
Bjorn Kellerman © Maurice de Wert
UTRECHT - Het Nederlands mannenteam heeft in de FIH Pro League de tweede opeenvolgende nederlaag geïncasseerd. De hockeyploeg van bondscoach Max Caldas ging in Rotterdam met 0-1 onderuit tegen Duitsland.
Oranje, sterk verjongd en gewijzigd in vergelijking met de WK-selectie, deed zichzelf in Rotterdam met een ruststand van 0-0 tekort. Met name in de slotfase van het tweede kwart miste de thuisploeg legio kansen, waaronder drie strafcorners.

KANSEN KELLERMAN

Na de pauze liet Duitsland zich meer gelden. Doelman Sam van der Ven liet zich in de 45e minuut verrassen door een schot van Florian Fuchs vanuit een moeilijke hoek (0-1). Ondanks grote kansen voor met name Kampong-speler Bjorn Kellerman en Bob de Voogd bleef de verdiende gelijkmaker uit.
Naast Kellerman deden namens Oranje ook Kampong-spelers Jip Janssen en Derck de Vilder mee. Bilthovenaar Thierry Brinkman zat niet bij de selectie.

GEEN HOOFDROL

Oranje verloor eind vorige maand met 4-3 in en tegen Argentinië. Met zes punten uit vijf duels, inclusief een bonuspunt dankzij een gewonnen shoot-out tegen Australië, kan Nederland vooralsnog geen hoofdrol vervullen in het nieuwe mondiale toernooi.
De krachtmeting met Duitsland was het eerste duel van de Pro League op Nederlandse bodem. Op 13 april speelt Oranje de eerstvolgende wedstrijd tegen Spanje, eveneens in Rotterdam. Na een volledige competitie van zestien ronden gaan de eerste vier van het klassement naar het eindtoernooi, dat eind juni in het Wagener-stadion in Amstelveen wordt afgewerkt.