Zeistenaar beroofd na Snapchat-date in Maarssen

Archief.
Archief. © Politie.nl
MAARSSEN - De politie is op zoek naar drie mannen die op 15 januari op de Reigerskamp in Maarssenbroek een jongen hebben beroofd tijdens een Snapchat-afspraak. De dieven gingen er vandoor met zijn geld en een horloge.
De 18-jarige Zeistenaar had via het sociale platform afgesproken met een meisje op het parkeerterrein van een nabijgelegen sportvereniging in Maarssen. Toen ze net een gesprek met elkaar aan knoopten, werd het slachtoffer van achteren uit het niets aangevallen door de drie jongens. Ze bedreigden hem met een mes, deden een zak over zijn hoofd en beroofden hem daarna van zijn geld en een horloge van het peperdure merk Audemars Piquet.
Na de beroving, was het meisje van de Snapchat-date ook verdwenen. Zij kon door middel van een Burgernetactie snel worden aangehouden. De andere drie mannen zijn nog spoorloos. Het is wel bekend dat ze wegreden in een witte Opel Corsa of Astra.

MEER SLACHTOFFERS

De politie houdt er rekening mee dat de groep jongens al vaker mensen hebben beroofd door af te spreken via Snapchat of een ander sociaal platform. De politie roept slachtoffers op zich te melden.
De politie heeft een signalement gegeven van de drie verdachten. Het gaat om jongens tussen de 18 en 20 jaar. Twee van de dieven spraken Nederlands met een Noord-Afrikaans accent. De laatste had een opvallend zware stem. Twee van hen droegen een zwarte jas met een capuchon. De derde droeg een donkergroene lange jas van gladde stof en met een capuchon.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.