RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Keuzestress: dertigduizend mensen vullen Kieskompas in

PROVINCIE UTRECHT - Twee weken tot de Provinciale Verkiezingen hebben ruim dertigduizend mensen het Kieskompas geraadpleegd. De verwachting is dat dit de komende weken nog fors zal stijgen.

RTV Utrecht†heeft de stemhulp samen met het Kieskompas gemaakt. In een paar minuten ga je door de stellingen en krijg je te zien welke partijen het best bij jouw keuze passen.

Op dit moment zijn†dertien van de veertien partijen op de stembiljetten in de provincie Utrecht vertegenwoordigd in het Kieskompas. De ontbrekende partij is†Forum voor Democratie. Mocht deze ontbrekende partij op een later moment alsnog willen meewerken aan het Kieskompas dan wordt†die opgenomen in de stemhulp.

Voor een betere weergave op de mobiel klik hier.
De deelnemende partijen hebben bij elke stelling hun positie ingevuld en bewijs geleverd dat hun positie klopt. Een partij kan bijvoorbeeld zeggen voor windmolens te zijn, maar dan moet de partij ook kunnen laten zien dat dit in hun verkiezingsprogramma staat of dat ze in de Staten voor windmolens hebben gestemd.


RTV Utrecht besteedt veel aandacht aan de provinciale verkiezingen op 20 maart. In dit dossier staan alle berichten en video's bij elkaar. Ook hebben we met het Kieskompas een handige stemhulp gemaakt als je nog niet weet op welke partij je moet stemmen.


Lees ook
Nieuwsoverzicht