RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Oppositie wil weer spoeddebat over Uithoflijn: "Ze frustreren het onderzoek"

PROVINCIE UTRECHT - Voor de zoveelste keer gaat de provinciepolitiek een spoeddebat houden over de financiŽle wanorde rond de Uithoflijn. PVV, SP en PvdD willen weten hoe het kan dat er nog altijd geen afspraken zijn gemaakt met de voormalig projectdirecteur van het bouwproject.

De oppositiepartijen zeggen dat Gedeputeerde Staten het onderzoek naar de omstreden betalingen aan bouwbedrijf BAM frustreert. Volgens PVV-leider Renť Dercksen heeft gedeputeerde Dennis Straat beloofd dat hij contact zou leggen met de voormalig projectdirecteur, zodat die vrijuit een verklaring zou kunnen geven bij de accountant die de jaarrekeningen onderzoekt.

NIKS MEER GEHOORD
Maar weken na die belofte is er nog altijd geen goed†contact, zegt Dercksen. "Gisteren vroeg ik of het was geregeld. Hij heeft even contact gehad met de provinciesecretaris. Hij heeft zijn mailadres gegeven om een afspraak te maken en nooit meer wat gehoord."

De PVV-fractievoorzitter zegt dat de provincie toezeggingen niet nakomt. "Het enige wat ze moeten doen is die man of zijn advocaat bellen en goede regeling met hem treffen zodat hij niet kan worden aangesproken op zijn verklaringen. Maar ze verrotten het gewoon, ik heb er geen andere woorden voor."

VERKIEZINGEN
Over precies twee weken zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Dercksen wil niet dat de politieke discussie over die verkiezingen heen wordt getild. "Dat is precies wat de gedeputeerden willen. Ze zijn deze ellende voor zich uit aan het duwen. Dan zitten er straks vier nieuwe gedeputeerden die zeggen: wat kan ik eraan doen, ik ben nieuw."

Het spoeddebat wordt waarschijnlijk aanstaande maandag gevoerd.

VERTRAGING UITHOFLIJN
De aanleg van de Uithoflijn, de tram die van IJsselstein/Nieuwegein via Utrecht Centraal naar de Uithof rijdt, verloopt stroef. Eigenlijk zou de tram vorig jaar al moeten rijden, maar de oplevering is uitgesteld tot op z'n vroegst dit jaar. Het project is veel duurder uitgevallen dan gepland. Als gevolg van onduidelijkheid over betalingen aan bouwbedrijf BAM is de jaarrekening van 2017 nog altijd niet af.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -