Montessorischolen in Houten willen naar één gebouw

De 1e Montessorischool in Houten.
De 1e Montessorischool in Houten. © RTV Utrecht
HOUTEN - De Montessorischool in Houten wil een nieuw gebouw waar de drie bestaande locaties in worden samengevoegd. Dat lijkt te gaan lukken, nu het college van B&W zich achter de plannen heeft geschaard.
Begin jaren tachtig opende de eerste locatie aan de Korenmolen, maar inmiddels staan er drie Montessorischolen in Houten. Volgens Schooldirecteur Albert van Dam is dat verre van ideaal: "We merken dat het moeilijk te organiseren is, qua personeel, qua leiding en qua aansturing. Financieel is het ook niet aantrekkelijk, want je krijgt maar één keer geld en dat moet je over drie gebouwen verdelen. En dan zie je dat heel veel geld gaat naar onderhoud van de gebouwen, in plaats van naar onderwijs."
Het schoolbestuur is al jaren met de nieuwbouw bezig, maar het college staat nu eindelijk aan de kant van de Montessorischool. Naast de korfbalbalvelden aan de Tuibrug is ruimte en directeur Van Dam zette de woningnood in als joker: "Houten wil graag binnen de Rondweg huizen bouwen. Wij bieden twee locaties aan waar dat mogelijk zou zijn."
Nu moet alleen de gemeenteraad nog akkoord gaan met de plannen. In mei wordt het in de raad behandeld en als het meezit kan de nieuwe school over 2,5 jaar de deuren openen. De leerlingen mogen ook nog meedenken. Zij willen vooral een duurzaam gebouw.
Montessorischolen in Houten willen naar één gebouw

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.