RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Amersfoort wil 3000 woningen naast binnenstad

AMERSFOORT - De gemeente Amersfoort mikt op drieduizend nieuwe woningen in het gebied Langs Eem en Spoor, naast de oude binnenstad. De gemeente zegt daarmee de "lange wachtlijsten voor woningzoekenden te willen oplossen".†

Langs Eem en Spoor bestaat uit vijf gebiedsdelen: Wagenwerkplaats, Trapezium, Eemplein, De Nieuwe Stad en Kop van Isselt. De gemeente Amersfoort wil de delen "samen gaan ontwikkelen tot†de woon-werk-recreatieplek voor de toekomst". Er ontstaat zo volgens de gemeente "een gebied dat aanvullend is op de binnenstad en ongeveer net zo groot".

Wethouder Willem Jan Stegeman, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het deelgebied De Nieuwe Stad: "We willen de lange wachtlijsten voor woningzoekenden oplossen en zorgen dat ook inwoners met een kleinere portemonnee een woning kunnen kopen of huren. Ook in de toekomst. In totaal willen we hier daarom zo'n 3.000 woningen bouwen."

Wat er precies gaat gebeuren in de verschillende gebieden die Langs Eem en Spoor vormen, moet nog worden uitgewerkt. Die plannen worden samen met de stad gemaakt, zegt de gemeente. Per gebied wil de gemeente in gesprek met bewoners, betrokkenen en belanghebbenden. Aan de hand van die gesprekken komt voor elk gebied een voorstel waarin de inbreng is verwerkt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht