SGP voert actie voor beter OV in de regio

© Ik kan vliegen / Jeroen Komen
UTRECHT - De SGP houdt vanmiddag in Utrecht een OV-actie. Ze willen een goed OV-netwerk voor de hele provincie en niet alleen in de grote steden. Vanuit de hele provincie komen SGP-ers naar Utrecht Centraal.
Alhoewel in de stad Utrecht het openbaar vervoer goed loopt, blijft de provincie achter volgens SGP-kamerlid Chris Stoffer: "Het kabinet steekt honderden miljoenen in het OV. Daar zijn we blij mee maar het geld gaat naar de grote steden in de randstad of net daarbuiten. Het kabinet vergeet de overige gebieden. In de krimpregio's wonen ook mensen en die moeten ook ergens naar toe. Daar moet je in investeren."
Als Stoffer naar zijn werk gaat, is hij uren onderweg: "Ik kom uit Elspeet. Als ik naar Den Haag ga moet ik eerst een stuk met de auto naar Nunspeet. Dan met de trein naar Amersfoort en dan in Utrecht overstappen op de trein naar Den Haag. Ik doe het eerste stukje met de auto omdat het openbaar vervoer naar Nunspeet een uur duurt en met de auto maar tien minuten", vertelt hij.

TWEEDE KNOOPPUNT

Ook vindt Stoffer het belangrijk dat Utrecht Centraal ontlast wordt. "Heel veel mensen gaan naar de Uithof toe. Daarom willen we meer directe verbindingen. Zo krijg je een tweede knooppunt", vertelt hij.
Het argument om buslijnen af te schaffen in krimpregios is vaak omdat er te weinig mensen gebruik van maken. Volgens Stoffer is dit de omgekeerde wereld. "Het is een self-fulfilling prophecy. Als het een slechte verbinding is gaan mensen er niet meer mee. Als het OV een stuk beter is, dan is het aantrekkelijk om er wel mee te gaan. Je moet eerst zorgen voor het aanbod en dan komt de vraag vanzelf."
Na aankomst op Utrecht Centraal reizen de SGP'ers door naar het provinciehuis van Utrecht, waar ze het manifest 'Voor een bereikbare prOVincie' presenteren.
De SGP hield een actie voor beter openbaar vervoer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.