Mimoun H. komt volgens advocaat met verklaring over moord en explosie Marshalllaan

© Koen Laureij
UTRECHT - Mimoun H., de man die wordt verdacht van de moord op zijn vrouw en het veroorzaken van een explosie in een flat aan de Marshalllaan in Utrecht, zal volledige openheid van zaken geven. Dat zei zijn advocaat vandaag tijdens het bespreken van de zaak in de rechtbank.
Het OM denkt dat H. in juni zijn vrouw heeft omgebracht met een mes. Daarna stak hij hun appartement in brand en veroorzaakte daarmee een explosie. Een agent die bewoners van de flat in veiligheid probeerde te brengen, kwam bij die reddingsactie in de problemen. Hij moest uiteindelijk uit een raam springen om te ontkomen aan de vlammen. Hij raakte daarbij ernstig gewond.

GAT IN GEHEUGEN

Er is tot nu toe weinig bekend over wat er die bewuste dag gebeurd is. Mimoun H. kon zich volgens zijn advocaat niet herinneren wat er was gebeurd. "Hij heeft een gat in zijn geheugen en heeft pas weer herinneringen vanaf het moment dat hij de hitte van de vlammen voelde", zei de advocaat eerder.
Het ondervragen van de man was daardoor lastig. Hij klapte dicht zodra hij onder druk gezet werd. "Hij begint dan te huilen", zei de advocaat. "En als de onderzoekers dan hard doorvragen bestaat de kans dat mijn cliënt suïcidaal wordt."

PIETER BAAN CENTRUM

Vandaag kondigde de advocaat dus aan dat H. tóch wil vertellen wat er die dag gebeurd is. Wanneer dat gaat gebeuren, is niet bekend. De man wordt nu eerst onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Op 22 mei gaat de zaak verder. Dan wordt waarschijnlijk het persoonlijkheidsonderzoek van het Pieter Baan Centrum besproken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.